Ərzaqlar: Qoyun və ya dana əti - 108 qram, Buğda unu - 40 qram, Yumurta - 1/4 ədəd, Baş soğan - 18 qram, Şərab sirkəsi - 10 qram, Keşniş - 15 qram, Nanə qurusu - 10 qram, İstiot, Duz.
Düşbərə hazırlamaq üçün sümüklərdən bulyon bişirilir, əti yumşaq hissəsindən soğan və ədviyyat qatmaqla qiymə hazırlanır. Mayasız yoğrulmuş bərk xəmir 1mm qalınlığında yayılıb kiçik kvadratlar şəklində doğranır. Hər kvadratın ortasına 2-3 qram qiymə qoyulur. Kvadratlar ortadan və ya üçkünc qatlanıb küncləri geriyə dartılır. Düşbərəni bulyonda 5 dəqiqə bişirirlər. Ev şəraitində düşbərəni elə xırda hazırlayırlar ki, bir qaşığa 4-5 ədəd yerləşir. Süfrəyə verilən zaman yanına sarımsaqla sirkə qoyulur, üstünə isə keşniş və ya quru nanə səpilir.
|