Xammal: Qoyun əti - 160 qr Quyruq - 20 qr Noxud - 25 qr Kartof - 150 qr Baş soğan - 20 qr Alça turşusu - 30 qr Zəfəran (yay vaxtı pomidorla əvəz olunur) Nanə İstiot Duz
Pitinin hər payına 50-60 qramlıq 2-3 tikə qoyun əti götürülür. Noxud 4-5 saat suda isladılır. Ət və noxudu piti qabına qoyub zəif od üzərində tədricən bişirirlər. Xörəyin hazır olmasına 30 dəqiqə qalmış kartof, iri doğranmış soğan, quru turşu, duz və zəfəran tökülüb hazır olana kimi bişirilir. Piti bir qayda olaraq bişirildiyi qabda süfrəyə verilir. Yanına dərin boşqab və ya kasa, sumaq və təmizlənmiş baş soğan qpyulur.
|