Lazım olan ərzaqlar Qoyun əti – 108 q. Düyü – 30 q. Baş soğan – 20 q. Göyərti (keşniş, şüyüd və nanə) – 15 q. Tənək yarpağı – 40 q. Qatıq – 20 q. Ərinmiş yağ – 10 q. Duz İstiot Darçın
Hazırlanma qaydası Qoyun ətinin yumşaq hissəsi baş soğanla birlikdə ətçəkən maşından keçirilir. Qiyməyə düyü, xırda doğranılmış göyərti (keşniş, şüyüd, nanə), duz, istiot və bəzi hallarda isladılmış noxud ləpəsi qatılır. Təzə üzüm yarpaqları qaynar suda pörtlədilir, duza qoyulmuş yarpaqlar isə yarımhazır vəziyyətə gəlincə suda bişirilir. Qiymə yaxşı qarışdırılır. Hər yarpağa orta hesabla 25 q. qiymə bükülüb qazana yığılır, üzərinə su tökülüb hazır olana kimi bişirilir. Stola verildikdə ayrıca qabda qatıq qoyulur. P.S: Tənək yarpağının yerinə vələs, fındıq yarpaqları və ya əvəlik istifadə oluna bilər.
|