-














BÖLÜMÜN KATEQORİYALARI
Ətli xörəklər [7]
Şirniyyat [2]




HAQQINI QORUMAQ İSTƏYİRSƏN?
  • Azərbaycan Prezidenti

  • Baş Prokurorluq

  • Daxili İşlər Nazirliyi

  • Dövlət yol polisi

  • Əmək və Əhalinin Sosial    Müdafiəsi Nazirliyi

  • Təhsil Nazirliyi

  • Vergilər Nazirliyi

  • Tələbə Qəbulu üzrə Dövlət    Komissiyası

  • Lənkəran Rayon İcra    Hakimiyyəti


  • STATİSTİKA

    Online: 1
    Qonaqlar: 1
    İstifadəçilər: 0


    SORĞU
    Saytı bəyənirsiniz?
    Bütün cavablar: 108


    TƏSADÜFİ FOTO






    AXTAR




    TEQLƏR
    copd heykəl binalar qlikemik indeks Park qidalanma heykel qiymə badımcan dolma peyzaj düşbərə qushlar antidepressant piti qar denesi bədən təri fauna lülə kabab kabab qəpik droste Paxlava raffleziya arnoldi yanğın ADSL internet qurban bayramı Sarida ilk qar bayram çərşənbə novruz məzarlıq qəbiristanlıq Sarı prezident Yol qaz Böyürtkən intihar Qar FHN Nar punica Flora asfalt damba ficus bitkilər rhus kombinat


    Çərşənbə, 24.04.2024, 07:04
    Salam Qonaq | RSS
    Əsas səhifə | Qeydiyyat | Giriş




        




    Əsas səhifə » Mətbəx » Şirniyyat

    Paxlava
    01.02.2013, 23:55
    Paxlavanın hazırlanması üçün lazım olan ərzaqlar:

    2 kq əla sort un
    2 ədəd yumurta sarısı
    1 xama
    200 qram "Sana” yağı
    1 çay qaşığı maya
    0,2 qram vanilin
    25 qram bal
    Xəmiri yoğurmaq üçün istənilən qədər süd istifadə olunur.


    Paxlavanın içi:

    1 kq ləpə (qoz, badam)
    1 kq şəkər tozu
    Döyülmüş hil əlavə olunur.


    Hazırlanma qaydası:

    Una mayanı, yumurtanın sarısını, yağı, xamanı əlavə edib, xəmir süd aparana qədər yoğurun. 
    2 saatdan sonra xəmiri kündələrə bölüb yayın. Sonra listin içini yağlayın, xəmiri ora yerləşdirin. 
    Üzərinə iç töküb, hər tərəflərinə yayın. İçliyin üstünə ikinci xəmir qatını yerləşdirib, 
    yenidən iç tökün. Bu prosesi 9-10 qata qədər davam etdirin. Üst hissəsinə 2 yuxa salınmalıdır. 
    Biri nazik, lap üstdəki isə qalın. Hər paxlavanın ortasına bölünmüş badam, qoz ləpəsi, fındıq qoyulur. 
    Üstünə xaş-xaş səpilir. Sonra 180-200 dərəcə qızdırılmış sobada 30-35 dəqiqə bişirin. Hazır olmağa 15 
    dəqiqə qalmış üstünə şərbət və ya bal tökün. İsti-isti enli bıçaqla hər paxlavanın arası kəsilir ki, 
    şirə içərisinə keçə bilsin. Şirə də yağ kimi hər tərəfə tökülməlidir. Şirənin suyu çəkiləndən sonra 
    paxlava ocaqdan götürülür.





    Kateqoriya: Şirniyyat | Əlavə etdi: Sarili | Teqlər: Paxlava
    Baxılıb: 4948 | Yüklənilib: 0 | Kommentariyalar: 1 | Reytinq: 0.0/0
    Bütün kommentariyalar: 1
    0  
    1 ulker   (15.10.2013 18:00) [Material]
    twkler

    Ancaq qeydiyyatdan keçənlər kommentariya əlavə edə bilər.
    [ Qeydiyyat | Giriş ]
    SARA-AZ.UCOZ.COM

    © 2012 - 2024. Bütün hüquqlar qorunur..

    Materialların hər hansı bir istifadəsinə
    yalnız sayta istinadən yol verilir.

    Saytın dizaynı - Designers GROUP


             



    Sayt haqqında

    Sayt haqqında informasiya

    Bizə yaz

    Mobil versiya

    На русском